Inatt jag drömde.....

Inatt drömde jag att vår skatt på 8 veckor hade börjat krypa :-) och varje gång jag filmade det så slutade hon så jag kunde inte bevisa för någon att hon gjorde det :-)
Tokiga drömmar ha ha ha .

Idag är det flyttdag. Kontraket för den nya lyan är skrivet och vi får nycklarna efter lunch.
Nästan allt är packat men som vanligt är där alltid lite smått som ligger och skräpar. Min man har precis kommit hem med frukost och hans kusin Robban är nu på ingång.

11.15 ska Ella och jag på BVC så vi äverlåter det mesta av bärandet till grabbarna (jag får dock inte bära något ändå så det spelar ingen roll) Dom klarar det galant dessa starka grabbar :-)

Om ni inte hör något ifrån mig så är det för att datorn inte blivit inkopplad eller för att vi helt enkelt har för mycket att göra. Återkommer senare med lägesrapport.
Hoppas att ni där ute får en bra dag.
Det hoppas jag att vi får.....för idag får vi ju vårt nya boende och det är så himla skönt!!!


En liten minnesbild på hur fint det va när snön fortfarande låg vit och solen sken

Stor KRAM på er!

Rosa drömmar

Så här fint blev det i sängen när vi hade bäddat med de nya sängkläderna från HIMLA

              


Så här ligger Ella nu och sover sin morgonlur :-)

                   

               

Här är lite bilder från helgen. Vi har haft en massa skoj!
Nu ska jag hämta upp min skatt från sängen , hon kallar :-)

Godmorgon



Min frukost bestod av det här, ett glas apelsinjuice och en latte :-)
Vi kan nog konstatera att vi är lite bortskämda med att ha en dotter som sover så bra på natten. Inatt sov hon i 7 timmar ville ha mat och somnade igen. Så den här mamman kan inte klaga på att hon får för lite sömn (peppar peppar).
Lillan somnade om igen efter att varit vaken i ca 2 h så nu sover hon gott!

Jag ska kolla in lite bloggar och sen sjunka ner i soffan framför Efter tio, sen är det packning som gäller. Måste plocka ner alla gardiner. Imorgon kommer Robban och spacklar igen alla hål och målar. På eftermiddagen går första flyttlasset :-)

Hoppas ni får en bra dag!
KRAM

Flytt på G...

.....till er som undrat efter allt mitt snack om packning :-)
Så är det så att vi ska flytta.
Igentligen skulle vi inte alls röra på oss just nu eftersom vi tycker att vi bor bra där vi bor och Ella inte är så gammal än.
Men så dök det här upp  och vi funderade och funderade och kom fram till att vi vill flytta. Så nu bor vi här i packlådor :-)

Det blir inte fler rum men det blir feler kvm vilket är väldigt välkomnande. Det är på markplan vilket är ännu mer välkomnande. Ser framför mig långa sommar kvällar med ett glas rosé och grillat. Titta på solnedgången och mysa.
Det är helt enkelt ett bättre boende som underlättar och självklart vill vi ju att Ella ska ha någonstans att leka och krypa rundor i sommar. SÅ valet va ganska lätt.
Har tyvärr inga bilder att visa er nu men det kommer :-)
Än så länge är det tomt där borta och här är bara en massa kartonger och blåa IKEA kassar ( de är bra till mycket) men jag lovar att uppdatera er.

Vi bestämde oss ganska nabbt för att flytta och slapp vår uppsägningstid på vår lägenhet (har hyres isag och där är egentligen 3 mån uppsägning) så i  tisdags fick vi reda på att vi kunde få flytta ut till den 1 mars och att dom hittat hyresgäst hit så det blev snabba drag. Helt plötsligt hade vi bara dryga veckan på oss att flytta, men den som längtar efter något nytt längtar alltid för länge så det va skönt att få en spark i gumpen och komma loss.
Nu har vi bestämt att vi ska försöka att flytta på tisdag, får se hur mycket vi hinner. Ska dock inte lämna nycklarna förrän på måndag (den 2 mars) så det är ju ingen panik med allt det småttiga som alltid står kvar.

Nu ska jag njuta av min latte i soffan....om jag hittar den :-)
Vart man än vänder sig så har man en flyttkartong som granne, knappt man hittar sig själv.

Kram

Prinsessan på magen

Ella har börjat gilla att ligga på magen, korta stunder iallafall. Igår fick vi till och med ett leende när hon låg där.
Hon är så duktig på att hålla upp huvudet själv när man håller henne och när hon sitter i vårt knä. När hon ligger på magen får hon träna både nacke och rygg vilket är bra.



Ella tycker jätte mycket om sitt laban gym, jag kan verkligen rekommendera det, då det är bra med starka färger och en mssa som prasslar och piper och låter :-)

KRAM

Godmorgon....

....det är det verkligen här. Ella härjade hela kvällen igår, ville allt annat än sova. Men det gick bra, kom några perioder som va kämpiga men annars lugnt. När klockan närmade sig halv elva så började hon tackla av lite och när klockan var elva så sov hon gott i min famn framför Wallander :-) När filmen va slut gick jag in och la henne och sen sov hon gott ända fram till 07.40 så lite drygt 8 timmar. Det är rekord här hemma. Skönt för mamma och pappa som också fick en massa timmar i följd.
Så vi gick upp skatten fick mat och sen mös vi lite i sängen. Lite över nio blev skatten stört trött och deckade i min famn så nu sover hon igen i sin säng.
S har börjat tvätta och nu är han nere i byn och handlar bullar till frukost, så gott!

Vi fick gjort ganska mycket igår vilket känns skönt! För ju mindre det är i skåpen destu bättre känns det!!
Så idag blir det den sista packningen och sen blir det en lugn kväll framför Beck. Gamla godingar :-)

All snö som kom igår har snart töat bort. Supertråkigt när det låg så fint igårkväll och när man vaknade idag så va det blött och tråkigt. Ingen utedag idag inte. 

Happy  söndag!



Kram L

Bland kartonger och kläder....

.......finns jag någonstans :-)
Hemma hos oss är det packning som gäller. Jag har faktiskt hunnit att packa ner alla mina kläder och rensat ut de plagg jag ska kasta. Känner mig ganska så duktig.
Fast innan jag gjorde det fick jag lägga min dotter i vagnen för att gå en promenad med henne. Jag tror att hon känner av stressen som råder här hemma så hon vill allt annat än sova fast hon va supertrött. Nu ligger hon i vagnen där ute och sover, skönt!
Så nu ska jag passa på att få undan en del här. Innan kom man varken in eller ut från vårt hem för alla saker. Det börjar ordna upp sig men det är fortfarande en massa saker överallt.

       

Längtar verkligen tills vi får nycklarna på tisdag så vi kan börja att flytta bort lite saker.
Längtar också tills jag får börja inreda vårt nya boende, vilket ska bli så himla kul. Har redan börjat köpa lite nytt som ska få hitta en plats i vårt hem.

Nu kommer min man snart hem med lunch, man behöver fylla på med energi en dag som denna!!
Sen är det tillbaka till flyttlådor, bubbelplast och svarta sopsäckar :-)

HA en bra dag   KRAM Linnéa 

Vi dansar, packar och sjunger

oss till sömns.
Jag försökte den metoden på Ella ikväll men lyckades inte särskilt bra. Som vanligt va hon så trött så hon gick på sparlåga och skulle absolut inte sova. S provade några gånger men icke, sen tog jag över och fick nästintill tvinga henne till att sova. Till slut somnade hon på min arm och nu ligger hon i sin säng och sover (förhoppningsvis) för natten.

Den här fredagen har varit händelserik, både positivt och negativt. Vi har fullt upp med att packa (vi flyttar nästa helg och bestämde det för 3 dagar sedan så ni kan kanske förstå att det känns lite stressigt) vilket inte är så lätt med en liten Ella som vill va med. Har fått en del gjort iallafall.

Detta har varit vårt projekt för er som har undrat. Igår fick vi kontraktet så nu är det officiellt. Flyttlasset går några hus bort, vilket känns skönt eftersom vi har så kort tid på oss. Det blir till ett större boende på markplan vilket jag tycker är superskönt. Idag hade vi en tjej som va och tittade på vår lägenhet, hon ska ge besked på måndag, så vi får se. Vi får nycklarna till vår nya lya på tisdag och då börjar flytten.
Ska bli härligt att komma till något helt nytt där ingen bott förr. Det är något speciellt med det. Jag har aldrig gjort det, min ambo däremot har haft lyckan att göra det 2 ggr så han är van ha ha ha .

Ska bli så himla härligt att köpa lite nya möbler, få inreda ett rum till Ella med en massa mysiga tjejsaker :-)
Få köpa utemöbler och en massa nya växter. Måste dock snickra ihop en liten spalje då det är fritt blås in på uteplatsen nu. Kan va skönt att få ha lite insynskydd.
Återkommer med lite bilder och uppdatering.

Nu ska jag återgå till mina flyttkartonger och mitt planerande. Ha det toppen!

Kram


Godmorgon!

Prinsessan somnade igår vid 22-tiden efter att ha varot uppe i ca 7 timmar. Ibland förstår jag inte hur hon orkar? Sen blev det matning kl 04 och sen igen vid 07.30.
Sen va vi uppe lite, lekte i gymmet tittade på nyhetsmorgon, sen somnade hon igen vid 09.



Då passade jag på att ta en dusch och fixa frukost.
Så nu sitter jag här med min latte och ett par grova mackor med ost.
Ska krypa upp i soffan och mysa under en varm filt till efter tio.
Hoppas ni har en bra morgon där ute.
Här ligger snön fortfarande kvar och der är helt underbart!

MIKAELA  - Va stark, jag tänker på dig! Ring om det är något!

Kram

Grattis på namnsdagen min skatt!



Du lilla prinsessa vad du gör mamma lycklig. IDag har du namnsdag och jag pussar lite extra på dig.
Du är det bästa som har hänt oss.
Varje dag med dig är en gåva, den dyrbaraste man kan få. Tänk vilken lycka att få se dig växa upp!
Ditt leende, dina små händer och fötter det finns inte nog med ord att beskriva hur underbar du är Ella min skatt!!

Mamma och pappa älskar dig!
Puss och Kram

Prinsessans nya "kläder"

Vår dag har varit supermysig! Solen lös med sin frånvaro men det var mysigt ändå. Vi gick en promenad med, skönt fast det inte va sol.
 


Hittade en supermysig barnklädesbutik i V hamnen "Lucky little me" som säljer super mysiga barnkläder fån tex. Mini aA Ture, Katvig, Ida T, Småfolk och Hummel. Kan verkligen rekommendera er som bor i närheten att ta er en tur dit.

                

Sen blev det ett besök på Bauhouse, skulle titta på lilte fönsterbräden, hatthyllor, förvaring m.m. Slutade med att vi letade som tokar efter hatthyllor och hittade en gräslig som såg ut att vara hämtad från 70-talet. Inget napp där inte. Men vi hittade fina brädor som vi ska göra fönsterbräden av.

Eftersom SOVA ligger granne så blev det även en visit där. Vi tittade på sönggavel till vår säng. Jag hade gärna velat ha en i trä, en vit. Men min man vill gärna ha den gaveln som hör till vår säng. Vi har en Carpe Diem Kornö, granit grå. Så det blir en sådan tygklädd. Den är superfin och mysig. Tittade även på en stokke stol till lillan, men det får bli lite senare när hon är större.
Det blev iallafall nya sängkläder till Ella, från HIMLA. Vi har ett set redan till henne ett grått. Deras sängkläder är verkligen att rekommendera, så mjuka och sköna!

      

Måste även Ellas fina rosa Uggs, som hon fick av Liam igår. Så söta så man nästan vill ha ett par själv.



Nu ska jag förbereda maten. Ikväll blir det baconlindad kyckling, coleslaw och vitlösbröd.

KRAM

Flyttat in....

Denna godingen har fått flytta in hos oss.



Hittade den på tradera och la ett bud och den blev min. Min mamma har två hattaskar som varit min gammelmormors och jag har alltid tyckt att de är så fina. När jag va där uppe förra veckan så förälskade jag mig igen, så fort jag kom hem så gick jag in och letade på tradera. Får se vart den ska va i min inredning men någonstans ska jag nog hitta plats till den.
Den är här för att stanna min älskade hattask :-)

Full rulle.....

Igår hade vi ju besök av min härliga vän Mikaela och hennes son Liam, det var en helt underbar dag. Mikaela hade köpt med sig frukostbullar som vi åt. Efter frukosten så gick vi ut i det underbart fina vädret. Solen sken, det blåste knappt , snön låg fin på marken och havet glittrade. Kan man få det bättre?!

Att ha vänner på besök är helt underbart, särkilt de som har barn. Man förstår sig på varandra, man tar det som det kommer. Igår åt vi inte lunch samtidigt ens, Ella ville  äta precis då, men som Mickan sa, man tar det som det kommer, man känner sig inte stressad. Det är så skönt.

                         

Mikaela och hennes sambo Andreas har bestämt sig för att flytta till större. Igår va vi och tittade på lägenhet till dom.
Eventuellt blir det så att vi blir grannar vilket känns helt underbart. Tänk så mpngaspontana filmkvällar man kan ha, härliga promenader, fisketurer för männen och champagne i solstolar för kvinnorna :-) Livet är bra härligt!!

Vårt lilla(lilla och lillla) projekt här hemma är snart i hamn. Vill vänta att gå ut med det hela innan allt är klappat och klart och alla papper är skrivna, men snart kommer det. Vi är i full gång att planera en massa. Lite stressigt är det men men, under press jobbar man som bäst, iallafall jag :-)

Idag har min man tagit ledigt, skönt eftersom han va borta så mycket förra veckan.
 Så vi ska köra till V hamnen och mysa med en latte och en mysig promenad i det fina vädret.
Sen är det hem till vardagen igen och fortsätta med vårt lilla projekt.

Kram på er i det härliga vinterlandskapet

Godmiddag!

Idag vaknade jag vid 8 och sessan vid nio, då kom Mickan och Liam.......
Nu har vi precis varit på promenad och ska snart äta lunch. Återkommer lite senare med uppdatering och lite foton från promenaden.
Kram L

Skulle gått till frisören.....

.....men tog saken i egna händer.
För några veckor sedan hade jag bokat tid till frisören (Ella var bara 2 veckor då) , lite friskt vågat kanske. Men efter graviditet, förlossning och hemmavistelse så kände jag att jag behövde det. Utväxten blev ju inte mindre kan jag säga.
Dagen innan fick jag ångest......jag kan ju inte åka ifrån min älskling så länge. Så jag avbokade.

Ringde mannen som körde inom MAXI och köpte ett slingkit, HÄR SKA DET SLINGAS tänkte jag. Så jag höll tummarna det hårdaste jag kunde när jag väntade på att tiden skulle gå ut. Resultatet blev faktiskt bra, inte lika bra som när IZA gör det men ändå, för 100kr, så kan man kanske inte förvänta sig mer. Nu har det gått några veckor och jag tycker att det fortfarande är lite mörkt. Så japp, mannén svängde inom MAXI igen och nu sitter jag med slingmedlet i och väntar på att tvätta ur det för att se hur resultatet blir.
Kanske det blir fööör ljust denna gången. Håller tummarna!
JAg kanske skrämmer Mickan i dörren imorgonbitti?!

Ja, för imorgon kommer Mickan och hennes son L, han är snart 1år gammal, helt underbar liten grabb. Dom ska vara här hela dagen hos oss och mysa. Ska bli så himla kul också ska jag visa Mickan vårt lilla projekt som blir färdigt i dagarna, lovar att dela med mig då, när vi har lite mer kött på benen :-)

Lillan sover sedan 20.30 och jag hoppas att det är för natten så jag hinner sova ett par timmar innan hon vill upp och äta.

Godnatt där ute i mörkret. Sov så gott!

KRAM

När min dotter ler.....

........då stannar världen!
Det är sagolikt vad fint det är.
Ella har kommit på att om man ler så får man många gensvar. Hon ler hela tiden.
De senaste 2 veckorna så fäster hon blicken bättre och bättre och man märker att hon tycker saker och ting är roligare nu när man kan följa med blicken. Tex babygymmet, laban och prinsarna är hur roliga som helst, och vår stora tavla ovanför soffan har fått en ny beundrare.



Ella har också börjat att jollra en massa och ibland nästan skratta till när man pratar med henne, att härma henne är en annan favorit, då skrattar hon till lite.
Det är inte klokt vad ett moders hjärta kan smälta när man ser alla dessa framsteg hos sin dotter, hon är ju trots allt bara 7 veckor så tänk så mycket hon har att utforska och uppleva och tänk så många gånger man kommer tänka så. Det lillla livet som man fött, som man gett ett liv, att ett sånt litet liv kan förändra en så mycket.
Det händer nya saker varje dag. Ser verkligen framemot den här resan vi har framför oss, den är helt underbar!!

Stor kram till er där ute, hoppas ni har en bra dag!
Kanske är det någon småbarns förälder som är inne och läser?!
Då förstår ni precis vad jag menar. Hoppas ni har mysiga dagar tillsammans med era små kryp, om ni är mamma lediga!

KRAM

Hideaway med snö









Det har varit underbara dagar hos min mamma och hennes man Leif.
Vädret har varit underbart, klarblå himmel och snö.
Isen låg tjock på dammarna  och i lördagsmorse tror jag allt att räven hade varit "raskat" över isen för där var spår i snön.
Det är alltid lika härligt att vara hos dem. Man kopplar av och varvar ner och det är något med den Halländska luften, för man sover så otroligt gott.

Kramar L

Alla Hjärtans Dag!

Hej hopp....
Vi började dagen uppe hos min mamma , är fortfarande kvar eftersom S kom sent igår.
Vi fixade alla morgonbestyr innan vi körde (hann med att göra mig riktigt fin också och Ella va sååå snäll hela tiden). När hon väl kommit ner i bilskyddet så slummrade hon in meddetsamma. Sen sov hon de första två timmarna vi var hos farmor.
Idag ska vi till Ellas farmor som fyller år, men det kom att visa sig att det kändes som om det va Ella som fyllde år.


Farmor hade gjort så fint med ljus på smörgåstårtan.

Hon blir riktigt bortskämd den lilla prinsessan., fick jätte många fina presenter.
Av farbror R fick hon  en jättefin rosa gris och Ior.
Av farmors man H, av hans pappa I fick hon en jätte fin fotobok, min förstabok. I den ska vi börja sätta in fina foton och bärja skriva minnen och upplevelser m.m.

Sen av farmor och hennes man H fick hon en massa kläder, en docka, några söta strympor och ett jätte sött litet guld hjärta och en fin kedja, det kan hon ha när hon blir lite äldre.
AV styvsyskonen fick hon en fin liten lekring med en spegel i.

Sen bar det hem till stugan, kan knappt beskriva känslan av att komma hem efter så många dagar borta. Det är som dom säger, borta bra men hemma bäst.
Kvällen blev lite upp och ner men slutligen somnade vi och sov gott hela natten förutom ett litet break vid 05.

Kram L

Klarblå himmel!

Här går det inte i många knop. Skönt tycker vi.
Ella sover i isn vagn där ute i solen och jag njuter med en härlig tidning och kladdkaka :-)

Idag kommer min älskling till oss, efter 3 dagar på konferens så saknar vi honom i massor, ska bli så härligt att ha kvällen tillsammans och mysa och kanske tar han nattpassen inatt så en trött mamma kan få sova lite :-)

Nu kommer min mamma hem från jobbet så då blir det nog lite småprat och mys.

Imorgon bär det av hemåt  men först ett stopp hemma hos S mamma, hon fyller nämligen år imorgon.
GRATTIS GRATTIS

Kram L

Fortfarande snö ute...

Det va fortfarande snö på marken när vi vaknade i morse.
Natten utan S har gått bra, lite rörigt igårkväll bara, men mormor hjälpte till bra :-)
Hon somnade sedan vid halv tolv, vaknade 05 fick mat och osmnade igen och sen gick vi upp när klockan va lite över 08, då gick morfar ut med hundarna medans Ella fick mat.

Efter maten bestämde vi oss för att gå ut och promenera i det fina vinterlandskapet. Så jag packade ner Ella i overall, åkpåse och mössa och ner i vagnen sen bar det iväg. (uppdaterar med bilder då vi kommer hem, kan inte föra över bilderna på mammas dator)
Supermysigt var det och nu ligger hon ute i vagnen och sover så sött. Härligt att kunna ha henne ute att sova, bra med frisk luft. Längtar tills vi får uteplats där man kan ställa henne. Hon sover så bra utomhus.

Jag har tittat på Efter tio med Malou Von Sivers, och odag va det champagne lunch med Thomas Bolme, Peter Jihde och Kjell A Nordström, han är en av världens högst betalda föreläsare. Han berättade att frö en föreläsnig tar han ibland en halv miljon kronor för, beroende hur mycket förberedelser han har. Tänk att göra det man älskar så mycket och få så bra betalt. Man kanske skulle satsa på en annan karriär :-)
Morfar håller på med nya badrummet som nästan är färdigt nu, ska bara mura upp glasblock i duschen och koppla in vattnet. Sen längtar Ella och jag efter att få bada i det fina badkaret med lejontassar :-) Ska bli så härligt då vi inte har badkar hemma.

Nu ska hag återgå till soffan en mugg med kaffe och ett nummer av lantliv.
ha det gott så länge!!

Kram L

P.s) Synd Mickan att  det inte blev något husköp, men det kommer flera tåg :-)


In Vino Veritas

Min prinsessa ligger nu och sover och jag sitter och njuter framför brasan med ett glas vin.
Detta är livet!!
Min ♥Ella är det bästa som finns och att få vara här uppe hos mamma i lugn och ro och bara njuta av varandra och av naturen är det bästa som finns. Dock saknar vi ♥S som är på konferens tills på fredag, men då kommer han och gör oss sällskap.
Snön ligger fortfarande vit utanför fönstrea och fåglarna äter frön på marken, en ljuvlig syn!

            

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Kramar L

Godmorgon/Godmiddag

Här har det gått i ett sedan vi kom igårkväll.
Körde upp till mamma när S kom hem efter jobb igår.Kom upp till mamma och ett dukat bord, vilken härlig känsla. Att bara kunna sätta sig till ett dukat bord och njuta och inte tänka på att varken duka fram eller av (kan få lite dåligt samvete för att jag inte hjölpte till).
Sen började det som skulle komma till att vara den jobbigaste kvällen/natten hitintills i lilla Ellas liv.

Jag vet inte om det var därför  att vi var här uppe, ny miljö, nya dofter och nya saker att titta på. För vår dotter skulle allt annat ön sova (fast det va det hon behövde dp hon skrek av övertrötthet) Hon va lite hos morfar, lite hos mormor, för att komma tillbaka till mamma och somna, i 10 min, sen gick det om så. Hon sov i 1½ timme upp i bilen, men från det att vi kommit up kl 18 så va hon vaken till 01.00 c. Då hade hon ätit så mycket så jag trodde att hon skulle sprängas och va så trött att jag trodde hon skulle krevera snart. Man märkte på henne att j´hon vill osva men ändå inte, det fanns ju så mycket bytt at titta på.
När klockan nörmade sig 01 så somnade hon i utmatthet i min famn, jag lyckades sen lägga över henne i vagnen (som fungerar som hennes säng här hos mormor och morfar) hon skruvade på sig lite men somnade till slut in ordentligt.
En trött och utmattad mamma la sig brevid sin man (somförövrigt sov gott) och hoppades på att få ett par timmar sömn.

Efter vad jag tyckte va en timme så ville får sessa ha mat igen, men när jag gick upp och tittade på klockan upptäckte jag att hon va 06 så vår sessa hade sovit i 5 timmar, skönt för henne.
Hon åt och somnade om.

Sen vaknade vi 09 och gick upp till ett då tomt hud, bara hundarna hemma. S hade kört till sin konferens, mamma till jobb och Leif till gubbaträff :-)
Så idag flyger Ella och kag solo. Det blir en promenad senare idag, då hon sover ganska gott nu i min säng.

Ute ligger snön på marken och det är is på dammarna, ett underbart fint vinterlandskap.
Hundarna är ute och skäller på djuren och jag sitter med en kaffe framför datorn.

Hoppas ni har en bra dag där ute i stugorna och att snön inte givit er beklymmer.

KRAM

En sovande Prinsessa

Denna natten följde gårdagens....sessan somnade dock lite senare men sov sina 6 timmar vilket jag tycker är helt underbart. Sen ville hon va uppe, så vi gymmade, bytte om och mös i soffan. Sen kom kinket :-) Ett starkt tecken på att lillan är trött, när det sen går över till skrik då vet man att hon paserat gränsen för trött och är övertrött. I det läget får man nästan tvinga henne att somna , för hennes eget bästa och efter mycket sjungande, vaggande och smekande i pannan så somnade hon utslagen på min arm. Nu ligger hon i sin säng och sover så gott.

Hoppas hon tänker göra det ett tag så jag får tid att packa.
Idag åker vi nämligen till min mamma och hennes man , Ellas mormor och morfar.
Min kära sambo ska på konferens i 3 dagar och då ska vi va hos mamma. Det är lätt vårt lilla "hideaway" tiden stannar när man är där.
Inga bilar som brusar, inga stressade människor utan bara en massa tyst och härlig skog, en tänd brasa och en fäll på golvet. Det är där vi ska mysa nu i 3 dagar, ska bli riktigt härligt!
Men det är mycket som ska packas. Att resa lätt är ett minne blott :-)

          

Kram L


BVC update!

Idag har vi varit på BVC.
Ella mäter nu 54cm och väger 4680g. Tänk att den lilla flicka som kom ut ur mig nu växer så att det knakar. Långt över födelsevikten är hon nu och vuxit hela 6cm det ni....
Härligt att se.
Vi fick så mycket beröm idag av Ulla (vår BVC sköterska) Hon tyckte Ella va en fantastisk liten dam som va social och härlig.
Hon fick också beröm för att hon va så duktig på att hålla upp huvudet, och hon är ju det, jätte duktig!

Fick även hjälp med vad hon ska ha för kuddar i vagn och säng, har länge fått för mig att de vi har är för tunna och mycket riktigt så är dom det. Så nu har jag precis varit inne på MINIMUNDUS.SE och beställt nya kuddar till vår prinsessa.

Nu kallar min dotter på min uppmärksamhet, ses lite senare!

Kram L

När Lillan Kom Till Jorden

Ella kom den 30/12 2008 med planerat kejsarsnitt.
När man har fått en datum, så känns det lite konstigt. Detta är dagen D, dagen då vi får träffa vår dotter. Det känns overkligt. Vi kom in på morgonen, fick vänta hela dagen (jag fick ha dropp och fick inget äta) Förväntningarna va höga.
14.20 är vår prinsessa född. När hon kom upp på mitt bröst så rann lyckan över. Jag kunde aldrig föreställa mig något så stort, att ett litet liv som hon kunde skapa så mycket kärlek, så mycket lycka.
När man är så överöst med kärlek att man skulle kunna dö för en annan person. För det är det det är för ett barn. Jag skulle utan att tveka lämna mitt liv för henne.

Varje gång jag har min dotter i famnen så slår det mig hur lycklig jag är!
Man kan aldrig föreställa sig detta innan. Inte ens under graviditeten , hur det ska bli efter.
Barn är det finaste som finns och min Ella är självklart det mest underbara jag vet :-)


Ella två dagar.


Ella tre dagar.

När hon kom till oss så blev vi tre. När hon kom till oss så stannade världen runtomkring en aning.
Jag minns första dygnet som en dimma, dels för att Ella kom med kejsarsnitt men också för att man va i någon sorts bubbla. Där bara vi tre fanns.
Det är detta man drömt om men aldrig tagit för givet att få, men nu är man där och har det :-)
När hon ligger i sin säng, går jag ofta in där bara för att titta på henne , att hon är min, att hon är vår. Det är ofattbart.
Jag får nypa mig själv i armen många  gånger om för att inse att det inte är en dröm.

Ella Amanda heter hon. Amanda är efter Ellas morfars (mammas man Leif) mamma.
Ellas riktiga morfar finns i himlen och tittar ner på oss och ler. Han hade varit en sån stolt morfar. Det skär i hjärtat att hon inte kommer träffa honom, att han inte kommer träffa henne. Det skär i hjärtat över att han inte finns med oss. Men i våra tankar är han alltid där och jag kommer se till att Ella kommer lära känna sin morfar Göran på ett speciellt sätt, genom bilder och berättelser. För han va en underbar man , min pappa.

En stor KRAM till alla er mammor där ute. Det är ett fantastiskt jobb ni gör.
Till alla er pappor där ute, ni är underbara som står vid vår sida under hela tiden.

Stor KRAM L

Prinsessor och virkade tossor

I paketet från SYSTER LYCKLIG fanns även de här små söta tossorna från Lisbeth Dahl. Dom ska Ella mysa med i vår. Nästan så jag vill  ha ett par själv. Jag älskar hennes saker, så mysiga och fina.






Den här prinsessan köpte vi när vi fick reda på att det va en lite flicka vi väntade.
Den fick en plats på tavellisten ovanför hennes
säng.

Sovmaraton

Inatt har vi lite av ett rekord. Ella somnade 23.30 igår (bara det är ett framsteg då hon de senaste veckorna inte somnat före 01.00) sen sov hon ända till 05.30 imorse. Det blir bara bättre och bättre. Nu ska man bara lyckas komma ihåg detta när det kommer en natt då hon inte somnar. Men man lever väl på hoppet att hon ska sova längre på morgnarna :-)
Jag ä ganska nöjd med att hon sover 6h i följd, inget att klaga på där inte.

Nu har Sessan somnat om så jag ska faktiskt fälja i hennes spår och  gå och lägga mig igen och sova ett par timmar.
Idag är det dax för BVC, ska bli kul att se hur mycket hon gått upp i vikt och om hon växt något sedan vi var där sist.
Vi försökte dock mäta henne med ett måttband igår, vilket inte va det enklaste, fick det till att hon skulle växt 2 cm sedan sist så vi får väl se.

Godnatt en stund till och jag önskar alla er som är på väg till jobbet en bra dag och till er mammor i husen, hoppas ni fått sova gott inatt.

Kram L


Mys med dottern

Nu har vi haft gäster. Våra FD grannar Anna och Rickard. Ella fick en super fin Polarn och Pyret kanin (ska det nog va) blå och vit randig super mysig.
Ella hade precis somnat när dom kom, hon  hade precis ätit och lekt lite i gymmet med pappa medan jag hann slänga mig i duschen (man har allt blivit en tidsoptimist :-)

Nu ska jag lägga mig brevid min sovande dotter i sängen och ta en liten tupplur innan kvällens mys i soffan.
Det tar på en att ha gäster :-) Fast trevligt har vi haft.
Mat fick vi också i oss, KINA för S, A , och mig och Sushi för R. Det krävdes ju färdigmat eftersom spisen kastat in handduken.


Den fina P.O.P kaninen som Ella fick.


En sovandes Ella  i vår säng.

Hoppas er dag varit toppen!

Kram L

....nu grönskar det

I skrivande stund är jag egentligen mitt uppe i städning....men va tvungen att lägga in en bild på mitt nya stileben.
Nu när solen lyser ute och kastar varma strålar in igenom vardagsrumsfönstret så måste man ju ha lite vår.
Så lite lökar i en fin vas blev det och såklart mitt  fina lilla hus från Walter & Co som jag prydde på en ljusbricka. Ljusbrickan är ett form av ett hjärta och köpt på samma ställe som huset, nämligen SYSTER LYCKLIG.




Måste lägga upp en bild på min sovande Prinsessa.....




Nu ska jag återgå till min städningen, sen är det duschen som gäller så man blir lite fin innan gästerna kommer.

STOR Kram till er denna söndagen, le lite extra mot en person du möter!
// L


Otur!

Man kan lugnt säga att vi har otur. Undra om vi gjort något elakt i ett tidigare liv som rättfärdigar all denna otur. När jag hade kokt Ellas flaskor hörde jag ett konstigt surrande, jag stängde av fläkten men det fortsatte. En sekund senare small det till i hallen. Säkringen hade gått och jordfelsbrytaren hade slagit in.
S kom till min räddning och vi konstaterade att det va spisen. När vi drog ut den så luktade det bränt och vi kan inte återställa. Så imorgon så är det jag som får ringa en elektriker som kommer och kollar på eländet.

Som tur var har vi bestämt med våra middags gäster att vi skulle "order in" så det räddade oss.
Men man känner sig dock lite handikappad utan spis.

Återkommer med uppdatering.

Kram L

Dagen som försvann...

Idag va dagen som vi skulle göra en massa. Jag ville in till stan och gå och mysa med en latte i handen, jag ville till IKEA och köpa nya ljus så vi kan mysa i mörkret. Jag hade tänkt att vi skulle städa. Jag tyckte att vi kanske skulle städa lite eftersom vi får besök imorgon.
MEN.....det blev inte så mycket av någonting av det ovanstående.

Tiden bara rinner iväg när man har en liten dotter som tar upp all ens tid, och det är så härligt.
Ella och S gick upp vid nio...och jag fick en välbehövd sovmorgon, till tio.......det va lyx det kan jag lova!!
Sen går allt i sin egen lilla takt och vipps är klockan tre :-)

Vi hann iallafall med en promenad nere vid havet....och förbi vårt lilla projekt :-) 
På vägen fick vi se årets första vårtecken i form av snödroppar, det är verkligen ett vårtecken för mig, vi hade fullt av snödroppar i vår trädgård när jag var liten.  
Ella sov gott i sin vagn hela tiden....vaknade dock när vi kom hem av ett gallskrik, mat trodde jag men ack nej. Hon ville bara mysa lite med mamma och sen somnade hon igen.

Hon är den mest underbara dotter som finns (klart det tycker ju alla föräldrar om sina döttrar) men det är ju så.
När hon ligger där i ens famn och tittar på en så smälter ett moders hjärta. Såå underbart.
Hon är vaken mycket mera nu efter hon har ätit och det är så kul. Hon tittar sig omkring och har börjar uppmärksamma saker runtomkring sig.


Hon såg sig själv i spegeln tidigare ikväll, som svar till det spottade hon :-) Vet inte riktigt om det va för att hon såg mig samtidigt eller om hon bara va chockad :-)
Nu håller S på att mata henne och förhoppningsvis somnar hon sen så vi får sova lite.
Imorgon kommer Anna och Rickard hit på besök. Det var längesedan dom va här. Sist vi sågs så va vi ute och åt på MOSAIK och jag var höggravid  nu har vi lilla Ella och det ska bli så kul att dom kommer och får träffa henne för första gången!!!

Sov gott så ses vi imorgon!!

Kram L


Godmorgon världen.....

vilken underbar dag!
Idag har vi sovit alldeles för länge.
Jag vaknade lite i tolv, och då hade inte Ella vaknat än så jag gick upp och gjorde mig frukost och en latte och tittade lite på tv. Efter en timme vaknade den lilla prinsessan. Sen lekte vi och hade kul tillsammans. När klcokan närmade sig halv tre så gjorde vi oss iordning för en promenad.
JFörst bar vagnen av till statoil, mamma L skulle hämta ut sitt paket med Biotherm produkter, så att mitt ansikte kan hålla sig fint och fräscht :-)

Sen gick vi till havet, vädret idag var väl ingen hit, men det va ganska så milt, och havet är ju alltid havet hur grått och trist det än är. Man får nya krafter.

Efter så gick vi till affären, skulle handla grejor så att jag kunde göra semlor till min älskade S.

Idag har Ella sovit super bra hela dagen, vaknade lagom till Let´s Dance och sen va hon vaken till halv elva, somnade men vaknade igen halv tolv, för att efter lite mat somna igen tolv, då man kan absolut inte klaga.Det går framåt.

Nu ska denna trötta mamma lägga sig i sängen och försäka få ett par timmar sömn :-)
Vi ses imorgon och då kommer lite bilduppdatering.

Sov gott!

Kramar L

Torsdagen med stort T

Idag blev en liten milstolpe. Allt föll på plats!
Det vi trodde vi hade förlorat kom tillbaka ill oss på ett sätt.Mer om detta när vi fått mer kött på benen.

Ella och jag tog det lugnt på dagen (sov faktiskt ganska länge)
Vilket va skönt eftersom natten varit sådär.
Ella fick en ny overall, eller ska man säga overallpåse, för det är en sådan med armar men inga ben. Hon kan ligga och spralla med benen fritt, vilket hon älskar.
När S kom hem så la vi henne i vagnen och gick och tittade på vårt projekt :-) Sen gick vi till affären och handlade och jag hämtade ut ett par paket, en present till S från Ella och mig och ett paket från "Syster lycklig". En helt underbar butik som man aldrig kan titta sig mätt i. Där hade jag beställt ett par virkade små tofflor tilll Ella från Listbeth Dahl och ett zinkhus från Walter & Co och ett ljusfat i form av ett hjärta, i zink. Ska visa bild  när jag kommit fram till hur man för över bilderna på denna datorn.
HAr satt det på soffbordet med stenar i och huset brevid, superfint. I en kruka fick också några narciss lökar ta plats, lagom vårigt nu när allt annat är grått och trist.


Ta hand om varandra.

Kram L

Premiär!

I onsdags så va det premiär för vår lilla Ella, nämligen restaurangpremiär!
Restaurangen som hade äran att ta emot vår lilla Ella (och förövrigt en del av vår släkt) var Bryggeriet i Ystad.
Jag har aldrig varit där innan (trots att jag bott i Ystad i 2 år, 2002-2004) Kan varmt rekommendera det, och för er ölälskare så är det nog toppen.
Ystad färdköl ska nämligen va en delikatess om man ska tro de som gillar öl. Jag är själv ingen öl älskare.

Premiär nr 2 var mindre rolg, det va en begravning. Min morfars fru har gått bort. Så hennes begravning var vi på i onsdags förmiddag. Den va enkel fin och minnesvärd!

Ella skötte sig superduktigt, "sjöng" med lite i psalmerna på begravningen men som man säger, barn lättar ju upp stämningen.

Efter Ysatd så bar bilen till Lund, vi skulle lämna av min bror och sen köra till mediamarkt. Där inhandlades en dammsugare (Elektrolux, ultra rapid) den platsar superfint  här och är toppen bra.
Mamma Linnéa fick sig även en ny plattång, vilket behövdes då den gamla blivit slö.

Kram L

Tillbaka......

...efter datorhaveri. Vår laptop strejkade så nu har min man kollat upp vad det är för fel, och det ser inte ljust ut.
Just nu sitter jag med tangentbordet på golvet framför mig och har tv.n som skärm, nej ingen optimal ställning.
Får se hur det går med laptopen eller om vi får köpa oss en ny?

// L

Vårt hem i bilder.

Ett av mina stora intressen är inredning, ibland till min kära sambos förtret.
Jag vet inte hur många gånger han frågat, kommer du någonsin bli nöjd?.

jag tror inte det, att köpa nytt och byta ut är ju det som är kul, inför årstider och högtider :-)

Nu har vi bott här i ett år och jag har hunnit byta ut ganska mycket under det året. Här kommer lite bilder på hur det ser ut nu.

           
Vårt köksbord för tillfället.


   Vårt vardagsrum, som går i vitt och grått         
Vardgsrummet går i vitt och grått.



  köksfönstret, går i vitt      
Köksfönstret går i vitt vitt vitt :-)


vår dotter pryder väggen i hallen
Vår dotter pryder väggen i hallen.



Våreh har fått flytta in, vita tulpaner på soffbordet, krispigt och härligt.


Sovrummet också i vitt.



Hyllan ovanför sängen.



Bänken i hallen.


Min egengjorda  griffeltavla.


En tavla av min favorit konstnärinna Madelene Pyk, hänger ovanför soffan.




Byrån i sovrummet. Skyddsängeln som står på tavel listen har jag fått av min mamma, den har jag haft med mig vart jag än flyttat. Tror någonstans att den faktiskt skyddat mig från ett och annat.


 .

Pappas gamla klocka hänger på väggen i köket.


Älskar hjärtan på tråd.


Till våren kommer nog lite nya bilder, på hur det har ändrats med vårfärger och blommor.

Hoppas ni haft en bra dag och att ni får en trevlig kväll!

Ps) det är ju tvår projekt igång här hemma :-)

KRAMAR L

Nytt projekt.

idag var första dagen som jag va ifrån sessan, inte hela dagen ens, utan kanske en timme. Man kan lugnt säga att jag blivit blödig.
Jag har inte varit ifrån henne innan.

Min kära sambo jobbar ju varje dag så han är ju från henne, men jag har henne ju här hemma hela tiden.
Idag skulle jag på ett möte kl 15 så då kom S hem och tog henne. Kändes konstigt att inte ha henne med eller va hemma med henne.
På samma gång så kände jag mig som Linnéa igen :-)
Tror det är viktigt att göra det också, på samma gång som det är kul för S att va själv med E lite.

Iallafall så resulterade mitt möte i något bra, något jag ser framemot väldigt mycket.Något spännande och intressant.  Den som läser får se  :-)
Nytt projekt på gång :-)

Vinden har vänt!

För att citera min man och Petter :-)

Till följd av ändrad ersättning till vår lilla prinsessa(vi tror att det beror på det), så har dagarna och framförallt kvällarna och nätterna blivit bättre (iallafall igår)

E var vaken med oss igårkväll, lekte i gymmet och satt i sin babysitter (förövrigt första gången hon sitter där en längre tid)
Hon va en underbar social tjej igår. Det är kul när hon kan va uppe längre tider med mamma och pappa. 







                                                                    
Vi preparerade inför natten med ganska så mycket mat.
Sen när sessan somnade vid 23-tiden, japp ni läste rätt. E somnade klockan 23.00 igår.
Jag vet inte om jag elelr min man va lyckligast.

VINDEN HAR VÄNT!

Förhoppningsvis har dygnet också gjort det, så att inte sessan vill va vaken till 02 på nätterna, det gynnar ju faktiskt inte någon, allra minst henne.

Vår tjej mår prima av den nya ersättningen och det är underbart, får hoppas att det håller i sig :-)
Hon vaknade en gång i natt ville ha mat, men däckade meddetsamma och samma nu vid halv sju.
Min lilla prinsessa sover nu gott igen och jag ska gå in i sovrummet och göra henne sällskap ett tag.

Sen blir det en promenad vid havet och en massa gymmande :-)

Hoppas ni får en underbar dag!

Kram L

RSS 2.0